hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Frågor och svar om snabbavveckling och likvidation

mathilda 2 0

Vi får ofta olika frågor om snabbavveckling och likvidation. Här besvarar våra medarbetare några av de vanligaste frågorna.

Vad är snabbavveckling och vad är fördelarna jämfört med en sedvanlig likvidation?

Snabbavveckling innebär att man säljer sitt aktiebolag och låter en professionell aktör likvidera bolaget under eget ansvar.

Snabbavveckling av aktiebolag är det enklaste och smidigaste sättet att bli av med sitt aktiebolag. Det kallas inte för snabbavveckling för att själva avvecklingen går snabbare än vanligt utan för att det går väldigt snabbt för nuvarande ägaren att avveckla sitt engagemang, koppling och ansvar till bolaget.

I praktiken innebär det att du säljer ditt bolag till en aktör som oss, Citadellet Bolagsservice AB, som sedan tar över fullt juridiskt och administrativt ansvar för att upplösa bolaget genom likvidation alternativt fusion. Samma dag som vi köper bolaget av dig tar vi över ansvaret och:

  • namnändrar bolaget.
  • byter adress.
  • ersätter befintlig styrelse med vår likvidator.
  • sätter bolaget i frivillig likvidation.

När vi har köpt bolaget av dig så kan du lämna allt som rör bolaget och hela likvidationsprocessen bakom dig eftersom det är vi som hanterar bolaget till dess att det är likviderat. Det är en process som tar 7-8 månader för oss innan bolaget är försatt i likvidation.

Snabbavveckling har många fördelar. De flesta som har beslutat sig för att lägga ner sitt aktiebolag vill ha en snabb, enkel och prisvärd process och där fyller snabbavveckling en viktig funktion. Några av de viktiga fördelarna med snabbavveckling med Citadellet Bolagsservice AB är:

  • Tid – Du slipper hantera bolaget under hela likvidationsprocessen både vad gäller den arbetstid som du behöver investera när det gäller kontakt med myndigheter, likvidator o.s.v. men även de vanliga åtaganden som ett bolag kräver.
  • Pengar – Vi har ett marknadsledande erbjudande och betalar riktigt bra för ditt bolag. Oftast får du i princip lika mycket betalt för ditt bolag av oss som du skulle ha fått ut från bolaget om du valt att sköta hela likvidationsprocessen själv. Dessutom får du betalt direkt och behöver inte vänta tills likvidationen är avslutad innan skiftet sker och du kan tillgodogöra dig bolagets kapital privat.
  • Kompetens – Vi köper flera bolag om dagen och våra medarbetare är mycket kompetenta. Vi är engagerade i att din affär med oss blir som du hade tänkt dig. Du har stöd och guidning från första kontakten med oss och det ingår i vårt arvode.

Hur mycket och när får jag betalt för mitt bolag när jag säljer det till er för snabbavveckling?

Hur mycket vi betalar för ditt bolag beror på hur bolagets ställning ser ut. För att kunna avgöra bolagets ställning så behöver vi ta del av en resultat- och balansrapport på bolaget. Om det inte finns en uppdaterad resultat- och balansrapport att tillgå så kan ni maila oss bolagets organisationsnummer så återkommer vi direkt med en preliminär offert som sedan kan revideras längre fram i processen när uppdaterade siffror finns att tillgå.

Vår ambition är alltid att presentera det bästa erbjudandet på marknaden och det tillkommer inga avgifter eller kostnader utöver de som framgår av offerten.

Som ett prisexempel så skulle ett erbjudande på ditt bolag se ut så här:

Exempel AB

Kassa 300.000 kr

Aktiekapital 300.000 kr

Vi betalar drygt 290.000 kr för detta bolag.

En offert från Citadellet Bolagsservice AB är alltid kostnadsfri och medför inga förpliktelser. Maila oss din resultat- och balansrapport eller organisationsnummer till [email protected] så återkommer vi inom två timmar med marknadens bästa erbjudande.

En av de största fördelarna med snabbavveckling förutom att det är prisvärt och smidigt är att du får betalt för bolagets värde direkt och behöver inte vänta 7-8 månader för att tillgodogöra dig bolagets kapital privat såsom vid en vanlig likvidation.

Vi betalar ut köpeskillingen till dig samma dag som vi har fått allt material som vi har efterfrågat för att kunna ta över bolaget. I samband med att vi har fått de nödvändiga handlingarna skriver vi på avtalen som vi postar till till dig och betalar ut köpeskillingen direkt till det bankkonto som du har angivit till oss.

Hur lång tid tar en likvidation?

En sedvanlig likvidation är en lång process som tar 7-8 månader att genomföra om man är insatt i hur det går till och inte gör misstag som kräver rättelse och därmed förlänger tiden ytterligare. Den främsta anledningen till att en likvidation är tidsödande är att ett av momenten som ingår vid en likvidation är att Bolagsverket kallar på okända borgenärer under 6 månader. Tills kallelsen på okända borgenärer löpt ut kan inte slutredovisning upprättas och ej heller likvidationen avslutas.

Den långa tiden är en av anledningarna till att snabbavveckling är ett attraktivt alternativ då hela processen inklusive allt ansvar är över för säljaren inom loppet av ett par dagar.

Vad händer med det juridiska ansvaret när jag säljer mitt aktiebolag till er?

Samma dag som vi köper aktiebolaget av dig så övertar vi det juridiska ansvaret för bolaget. I samband med förvärvet:

  • sätter vi bolaget i frivillig likvidation.
  • tillträder vår likvidator och ersätter den befintliga styrelsen.
  • namnändrar vi bolaget och byter dess adress.

Det är viktigt att du känner dig bekväm och trygg när du säljer ditt aktiebolag för snabbavveckling till oss så tveka inte att höra av dig om du har några funderingar som vi kan hjälpa till med.

Mer än halva aktiekapitalet är förbrukat, kan jag sälja det till er för snabbavveckling ändå?

Det är vanligt att de bolag som vi får förfrågningar på har förbrukat mer än halva aktiekapitalet. Detta brukar dock aldrig ställa till några problem och vi kan fortfarande köpa bolaget för snabbavveckling genom en enkel rekonstruktion. Vi hjälper till med rekonstruktionen och det är oftare enklare än vad säljaren av aktiebolaget har föreställt sig.

Det första steget är att du mailar oss en offertförfrågan så återkopplar vi raskt med ett kostnadsfritt och konkurrenskraftigt förslag.

Jag vill avveckla mitt aktiebolag och vill ha en offert på snabbavveckling från er, vad behövs?

Det enda vi behöver för att kunna lämna en kostnadsfri offert till dig är en uppdaterad resultat- och balansrapport. Om du inte har en uppdaterad resultat- och balansrapport så kan du börja med att maila oss bolagets organisationsnummer så återkopplar vi med en preliminär offert.

Oavsett så återkopplar vi till dig med ett marknadsledande erbjudande inom två timmar!

Måste jag komma till ert kontor i Vaxholm för att sälja mitt bolag till er för snabbavveckling?

Vi har kunder i hela landet och det händer väldigt sällan att vi träffar kunden fysiskt. Hela affären sker via mail och sedvanlig postväg. Att en kund kommer till oss för att göra klart en affär händer uppskattningsvis i ungefär 1-2% av fallen.

Hur gör jag med bolagets bokföring när jag säljer bolaget till er?

Om du har haft ditt bolag länge så måste du själv ansvara för förvaring av all bokföring från tidigare år. Vi vill bara ha innevarande års bokföring och verifikationer. All övrig räkenskapsinformation måste du förvara i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.

Vad händer med mitt bolags företagsnamn när ni har köpt bolaget av mig?

Samma dag som vi köper ditt bolag så registrerar vi en namnändring hos Bolagsverket vilket innebär att bolaget kommer att få ett nytt namn.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!