hero-banner

Lagerbolag – Det enkla sättet att starta aktiebolag!

LÄS MER

Vad är fördelarna med att avveckla sitt aktiebolag genom snabbavveckling och vilka risker finns?

Vad är fördelarna med att avveckla sitt aktiebolag genom snabbavveckling och vilka risker finns?

Att snabbavveckla ett aktiebolag innebär att man säljer det till en aktör som i sin tur avvecklar bolaget i egen regi. Det är väldigt vanligt att bolagsägare väljer detta alternativ när det är dags för avveckling, eftersom en sedvanlig frivillig likvidation tar lång tid och medför en hel del administrativt arbete och krav som skall uppfyllas. Man får exempelvis inte vara likvidator i det egna bolaget och den som Bolagsverket utser som likvidator, om man själv inte har någon som kan ta på sig rollen, är en advokat som debiterar per timme. Dessutom innebär en likvidation en hel del administration enligt satta ramar och det kan vara svårt för en oerfaren att uppfylla Bolagsverkets önskemål.

I dagstidningarna har det den senaste tiden förekommit en del artiklar om företag som påstått sig erbjuda avveckling av aktiebolag genom snabbavveckling, men det har i efterhand visat sig att de bolag som företaget köpt inte alls avvecklats utan i stället sålts vidare. En del av dessa bolag har därefter hamnat i händerna hos oseriösa personer som haft fördelar av att de kommit över ett bolag med en god historik. När man ska avveckla sitt aktiebolag så är det väldigt viktigt att man är påläst och förstår hur processen går till så att man hart de bästa förutsättningarna att se till att bolaget avvecklas enligt de önskemål som man som kund har. Så vad ska man då tänka på om man vill snabbavveckla sitt aktiebolag och känna sig trygg med att allt blir korrekt gjort?

  1. Börja med att begära in offerter från några olika leverantörer. En snabblikvidation kostar i nuläget från ca 10.000 kr hos en seriös aktör. Är det billigare än så bör man ställa frågan om bolaget verkligen kommer att avvecklas direkt efter försäljningen. En sådan garanti bör finnas med i köpeavtalet som signeras av båda säljare och köpare.
  2. Ring Bolagsverkets likvidationsavdelning och fråga om deras erfarenhet kring det företag man överväger att använda sig av.
  3. Om någon uppmanar dig att tömma bolaget på pengar innan aktieöverlåtelsen så är det en varningsflagga, det är nämligen ett brott mot bokföringslagen att göra det och en seriös aktör skulle aldrig uppmana sin kund att utföra en brottslig handling.

Den som köper ditt bolag för att avveckla det har en hel del tid och arbete framför sig. Det tar 7-9 månader att avveckla bolaget. Under avvecklingsprocessen så ansvarar aktören som skall avveckla bolaget för att allt sker korrekt, däri ingår kontakt med både Bolagsverket och Skatteverket osv. Dessutom skall avgifter betalas till Bolagsverket om 2.600 kr betalas.

Med tanke på allt detta arbete som skall göras under den här processen kombinerat med avgifterna till Bolagsverket om 2.600 kr så är det ju orimligt att kunna få en snabbavveckling för ett par tusen kronor. Detta är en bra tankeställare att bära med sig när man ”shoppar” tjänsten snabbavveckling. Dvs, är erbjudandet rimligt?

Väljer du rätt aktör för att avveckla ditt aktiebolag genom snabbavveckling så är det ett tryggt och säkert tillvägagångssätt för att avveckla sitt aktiebolag. Det är dessutom prisvärt eftersom kostnaden ofta blir flera tiotusentals kronor lägre än om man själv sätter bolaget i likvidation. Är verksamheten helt avslutad kan affären avslutas bara några dagar efter första kontakt med oss. När vi fått de handlingar vi efterfrågar så genomförs köpet och köpeskillingen, vilken består av bolagets egna kapital minus vårt arvode, betalas ut till säljaren. I vårt arvode ingår Bolagsverkets avgifter så inga ytterligare kostnader tillkommer efteråt.

Att man får ut bolagets värde vid försäljningen är också fördelaktigt jämfört med när man själv likviderar sitt bolag, vid en sedvanlig likvidation behöver man vänta tills att likvidationen är avslutad innan man kan tillgodogöra sig bolagets medel privat, dvs vid skiftet. Man får räkna med att en likvidation tar minst 9 månader att genomföra och det innebär att man får vänta 9 månader innan skiftet kan ske.

Det enda man behöver tänka på efter att försäljningen genomförts är att man ska deklarera försäljningen i sin privata inkomstdeklaration. Man använder sig då att blanketten som heter K10 och om man gjort en vinst vid försäljningen så blir en skatt att betala på den vinsten. Hur mycket skatt man behöver betala beror på om det finns sparat utdelningsutrymme eller ej. Den del som inte överstiger utdelningsutrymmet skattar man 20% på och resterande beskattas enligt samma tabell som lön.

Vi har sedan starten avvecklat över 10.000 aktiebolag och har stor erfarenhet av att avveckla aktiebolag genom snabbavveckling. Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar kring att avveckla ditt aktiebolag.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Köp ditt lagerbolag av oss idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på våra lagerbolag. Vi kan ha ditt nya bolag klart inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!