hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Hur lång tid tar det att avveckla ett aktiebolag?

Hur lång tid tar det att avveckla ett aktiebolag?

Att avveckla ett aktiebolag är egentligen aldrig en snabb process, det tar minst 6-8 månader att avveckla ett bolag. Den främsta anledningen till att det tar lång tid att avveckla ett bolag är att Bolagsverket kallar på okända borgenärer under en period om 6 månader. Bolaget kan inte avvecklas innan kallelsen på okända borgenärer har gått ut och därefter återstår en del göromål innan bolaget kan avvecklas.

Snabbavveckling innebär att du som ägare säljer aktiebolaget till en aktör som sedan avvecklar bolaget. På så sätt så blir avvecklingen snabb, för dig som säljer bolaget. För den som köper och ska avveckla bolaget kvarstår dock avvecklingsprocessen om 6-8 månader innan bolaget är upplöst.

Det finns tillfällen då man inte vill vänta utan önskar att avveckla ett bolag snabbt. Då är snabbavveckling ett utmärkt alternativ.
Det finns tillfällen då man inte vill vänta utan önskar att avveckla ett bolag snabbt. Då är snabbavveckling ett utmärkt alternativ.

Vi köper årligen tusentals bolag för snabbavveckling. Samtliga bolag som vi köper avvecklas. Inget av bolagen säljs någonsin vidare. Att bolaget verkligen avvecklas och inte säljs vidare är viktigt för den som säljer bolaget, det säkerställer att allt går rätt till och att bolaget inte hamnar i fel händer. Att sälja sitt aktiebolag till oss är en trygg snabbavveckling. Vi har varit verksamma inom avveckling av aktiebolag och snabbavveckling under många år och är en trygg och etablerad aktör med kunden i fokus. Att ha nöjda kunder är för oss oerhört viktigt, vi tror och hoppas att alla som har kontakt med oss inser att så är fallet. Du kan läsa mer om att avveckla bolag här »

Samma dag som vi köper bolaget så inleds avvecklingsprocessen av bolaget. Några av stegen som sker direkt är:

  • Vi betalar ut köpeskilling för aktiebolaget till säljaren.
  • Vi skickar in ändringar till Bolagsverket som innebär att vi namnändrar bolaget, byter bolagets adress, ersätter den befintliga styrelsen samt inleder avvecklingsprocessen.

Således är bolagets avvecklingsprocess vårt ansvar efter förvärvet. Vi sköter nu allt som har med bolaget och dess avveckling att göra.

Processen

Första steget för att vi ska kunna hjälpa dig att avveckla ditt aktiebolag genom snabbavveckling är att du mailar en resultat- och balansrapport till oss, detta för att vi ska kunna få inblick i och möjlighet att värdera bolagets ekonomiska ställning.

Med resultat- och balansrapport som stöd så räknar vi på ditt bolag och återkommer till dig med en offert. Offerten visar hur mycket vi kan betala för ditt bolag och baseras på bolagets eget kapital.

Du kommer att få en egen kontaktperson hos oss, det är den personen som mailar dig offerten för snabbavveckling och den person som guidar dig igenom hela avvecklingsprocessen. Kontaktpersonen på Citadellet Bolagsservice AB är alltid mån om att du ska känna dig trygg och införstådd med processen.

Om du accepterar offerten så återkommer vi med köpeavtal och fullmakt att signera samt en lista med handlingar som vi behöver för att kunna köpa bolaget och inleda avvecklingsprocessen. Så fort vi har fått signerade avtal, fullmakt och efterfrågade handlingar i retur så skriver vi på köpeavtalet och betalar ut köpeskillingen! Då är snabbavvecklingen avklarad för säljarens del och vårt arbete med att avveckla bolaget fortskrider i ett antal månader, under vårt juridiska och administrativa ansvar och utan säljarens inblandning.

För säljaren är således en snabbavveckling av aktiebolag ett snabbt, prisvärt och enkelt sätt att avveckla sitt aktiebolag. Säljaren har dessutom stor möjlighet att påverka hur snabbt processen går, främst genom att snabbt återkomma med underskrivet köpeavtal och de av oss efterfrågade handlingarna som vi behöver för att kunna köpa bolaget. De flesta handlingarna kan skickas till oss elektroniskt och köpeavtal kan signeras digitalt med hjälp av mobilt Bank-ID. Många affärer tar bara någon dag från start till mål.

Maila oss en resultat- och balansrapport till så återkommer vi med en konkurrenskraftig offert inom 2 timmar! Här kan du skicka dina uppgifter till oss »

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!