hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Hur lång tid tar det att avveckla ett vilande aktiebolag?

Hur lång tid tar det att avveckla ett vilande aktiebolag?

Att avveckla ett aktiebolag är en tidskrävande process som tar ca 8–9 månader att genomföra. Den främsta anledningen till att det tar så lång tid att avveckla ett aktiebolag är Bolagsverkets kallelsetid på okända borgenärer om 6 månader.

För aktieägaren kan det upplevas som en lång tid att vänta 8-9 månader för att få ut pengarna från bolaget som ska avvecklas. Genom att använda sig av oss och avveckla bolaget genom snabbavveckling så kan man förkorta den tiden betydligt. Snabbavveckling innebär inte att det går fortare att avveckla aktiebolaget, snarare att det går fortare för den tidigare ägaren att avveckla sitt engagemang till bolaget och att tillgodogöra sig bolagets tillgångar i form av köpeskilling.

Vid snabbavveckling så avvecklar vi aktiebolaget i vår regi och den tidigare ägaren kan ägna sig åt annat. De främsta fördelarna med att avveckla aktiebolag genom snabbavveckling är att säljaren får ut bolagets tillgångar direkt i form av en köpeskilling och slipper vänta de 8-9 månader det annars skulle ta. Säljaren slipper dessutom att engagera sig i processen att avveckla aktiebolaget och alla de moment som ingår.

Som ordet antyder går det snabbt att snabbavveckla ett vilande aktiebolag.
Som ordet antyder går det snabbt att snabbavveckla ett vilande aktiebolag.

Första steget för att vi ska kunna avveckla aktiebolag genom snabbavveckling innebär att vi måste värdera bolaget som ska avvecklas. För att kunna göra en värdering så behöver vi ta del av en resultat- och balansrapport på bolaget. Vi lämnar därefter en offert baserad på bolagets resultat- och balansrapport. Offerten visar aktieägaren hur mycket vi kan betala för bolaget i form av köpeskilling. Om aktieägaren godkänner offerten och vill gå vidare med affären upprättar vi köpehandlingar som vi mailar till säljaren tillsammans med en lista på underlag som vi behöver innan köpet kan gå igenom och vi kan påbörja avvecklingen av aktiebolaget.

Desto snabbare vi får in önskade handlingar desto snabbare kan affären avslutas och processen att avveckla aktiebolaget påbörjas. När vi fått underlagen så stämmer vi av bokföringen så att beloppen vi upprättade avtalet utifrån fortfarande är aktuella och när allt är avstämt och klart betalar vi ut köpeskillingen till säljaren.

Köpeskillingen räknas fram utifrån bolaget substansvärde minus vårt arvode för att avveckla aktiebolaget och Bolagsverkets avgifter. De flesta bolag vi köper har ett eget kapital på upp till 300 000 kr och för de bolagen är vårt arvode strax under 10.000 kr. I den summan ingår även Bolagsverkets avgifter så inga ytterligare kostnader tillkommer i efterhand.

Om du som säljare har god ordning på bokföringen och bolagets handlingar så är det en snabb process att samla ihop underlagen som vi efterfrågar och det är inte ovanligt att en affär kan gå på två dagar från offert till avslut. Har du en redovisningsbyrå som sköter din bokföring så är de ofta behjälpliga med att ta fram de underlag som du själv inte har tillgång till. Vi hjälper gärna till på alla sätt vi kan för att underlätta processen, så om det uppkommer frågor om underlagen eller var de kan hittas så är det bara att höra av sig till oss på mail eller telefon så hjälper vi till i den mån vi kan. Att avveckla sitt aktiebolag genom snabbavveckling är en smidig process, men underlagen som krävs måste vara på plats innan vi kan köpa och inleda avvecklingen av aktiebolaget.

Efter att köpet är avslutat så sätter vi i gång med avvecklingen av aktiebolaget men detta ligger helt inom vårt ansvarsområde eftersom vi numera både äger bolaget och har ersatt tidigare styrelse med våra representanter. De månader som det tar innan bolaget är borta påverkar inte tidigare ägare utan allt är avslutat för dennes del i och med ägarbytet.

Om du har ett vilande aktiebolag som du vill avveckla så maila en resultat- och balansrapport till [email protected] så återkopplar vi snabbt med en bra offert på snabbavveckling. Alla aktiebolag som vi köper för snabbavveckling avvecklas, vi garanterar att vi aldrig säljer ett bolag vidare. Vi blir bolagets slutstation.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!