hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Likvidera aktiebolag tryggt - Så här gör vi

Likvidera aktiebolag tryggt - Så här gör vi

Varje år hjälper vi hundratals kunder som vill likvidera sina aktiebolag på ett tryggt sätt. Tack vare våra duktiga ekonomer och jurister som alltid har kunden i fokus, så har vi på Citadellet arbetat fram processer och rutiner som gör likvidation av aktiebolag enkelt, snabbt och tryggt för den som säljer sitt bolag för snabblikvidation till oss.

Det är inte ovanligt att det endast tar 2-3 dagar från första kontakt till att vi slutför affären och inleder likvidation. Nedan följer en beskrivning av hur en typisk snabblikvidation hos oss brukar se ut.

Första kontakten med oss kommer oftast från säljarens redovisningsbyrå där hen berättat om tankarna att likvidera ett aktiebolag. Redovisningskonsulten mailar oss en balans- och resultatrapport som visar bolagets ställning och ber oss att återkomma med en offert vilket vi gör inom två timmar. Tackar säljaren ja till offerten så upprättar vi ett avtal för aktieöverlåtelse och en fullmakt som vi använder efter att köpet är slutfört för att ändra bolagets uppgifter hos Bolagsverket och avsluta de bankkonton som bolaget har.

Avtalet och fullmakten mailar vi över tillsammans med en lista med övriga handlingar vi behöver få in för att kunna köpa bolaget och inleda likvidationsprocessen. Listan består av några handlingar som rör säljaren, bokföringsmaterial och underlag som vi behöver för att kunna stämma av beloppen vi grundat offerten på. Oftast tar redovisningskonsulten på sig att samla ihop underlagen tillhörande bolaget och säljaren behöver endast ordna med ID- kopia och en handling som visar vilket konto som köpeskillingen ska betalas ut till.

Likvidera aktiebolag tryggt
Likvidera aktiebolag tryggt

Alla handlingar som beskrivs i listan går bra att skicka till oss per mail. Fullmakten behöver vi få till oss per post med underskrifter i original så den måste skrivas ut och signeras för hand. Avtalet går bra att signera för hand och skicka per post eller digitalt med sitt bank- ID. I de fall där säljaren/säljarna väljer att signera digitalt skickar vi ut ett mail där de enkelt klickar sig fram till avtalet via en länk och kan läsa igenom och när de är redo även signera det.

Det som avgör hur lång tid det tar att genomföra ett köp är alltså hur snabbt redovisningskonsulten och säljaren skickar iväg handlingarna som vi efterfrågat. När vi fått dem så stämmer vi av bokföringen och skulle det vara något som diffar, exempelvis någon kostnad som dragits från bankkontot som inte blivit bokfört, så för vi en dialog kring detta och justerar köpeskillingen om det behövs. När vi är överens betalas köpeskillingen ut till säljaren och denna har i regel pengarna på sitt konto samma dag beroende när på dagen överföringen görs men som senast nästa bankdag.

När köpet är klart så tar vårt jobb vid och säljaren är klar med sin del av avvecklingen. Vi sätter igång med avvecklingen samma dag som köpet gått igenom och den processen tar ungefär 8-9 månader. Även om det under den tiden behöver upprättas ytterligare bokslut så är det ingenting som säljaren behöver tänka på utan det är helt och håller vårt ansvar.

Om du har ett bolag som du vill likvidera, tveka inte att kontakta oss, vi är specialister på likvidation av aktiebolag och likviderar årligen stora mängder aktiebolag.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!