hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Snabbavveckling - vanliga frågor

Snabbavveckling - vanliga frågor

Ska du avveckla ditt aktiebolag dyker det såklart upp frågor. Här är några av de vanligaste frågorna vi får när vi hjälper till att snabbavveckla bolag.

 1. Hur ser den typiska kunden ut som kontaktar er angående snabbavveckling av aktiebolag? De som kontaktar oss för att snabbavveckla sitt aktiebolag är allt från en person som inte har kommit i gång med sin verksamhet till någon som vill gå i pension efter många år av arbete. Det kan i många fall också vara en redovisningskonsult eller en revisor som kontaktar oss för snabbavveckling av sin klients aktiebolag. Oavsett om det är en företagare som kontaktar oss för egen räkning eller en redovisningskonsult som kontaktar oss för snabbavveckling av en klients aktiebolag så uppskattar de den snabba och säkra processen som det innebär att snabbavveckla sitt bolag via oss.
 2. Vilken är den vanligaste frågan du får om snabbavveckling? Våra kunder har olika frågor beroende på i vilket skedde av snabbavvecklingsprocessen de här i. En av dessa frågor är hur lång tid processen tar att snabbavveckla sitt aktiebolag och svaret på denna fråga är allt från två dagar till några veckor. Detta beror på hur snabbt kunden kan få fram de handlingar vi behöver för att kunna köpa aktiebolaget för snabbavveckling.

  En annan vanlig fråga som återkommer är vad kunden behöver göra för att få en offert på snabbavveckling av just deras aktiebolag. För att vi ska kunna ta fram en offert behöver vi få aktuella balans- samt resultatrapporter alternativt bolagets organisationsnummer. Om vi har några frågor så kontaktar vi alltid kunden så fort som möjligt.

  Det är också vanligt att vi får frågor om snabbavveckling är möjligt om bolagets aktiekapital är förbrukat.
 3. Varför väljer kunderna er för snabbavveckling av sitt aktiebolag? Det våra kunder uppskattar med snabbavveckling med Citadellet Bolagsservice är att vi avvecklar alla bolag som vi köper. En snabbavveckling hos oss är alltid bolagets slutstation, vi säljer aldrig några bolag vidare. Avvecklingen påbörjas samma dag som vi köper aktiebolaget. De uppskattar även att vårt arvode för snabbavvecklingen är bland det lägsta på marknaden.
 4. Hur ser processen att snabbavveckla sitt aktiebolag ut? Det börjar med att du som kund skickar in en offertförfrågan för snabbavveckling. Vi återkopplar då inom två timmar med en kostnadsfri offert för snabbavveckling. Om offerten accepteras behöver vi veta vem eller vilka som äger aktierna i bolaget för att kunna upprätta köpehandlingarna. När allt material är på plats kan vi avsluta affären och påbörja avveckling av bolaget. En process som tar 7-8 månader för oss men för vår kund är processen avslutad i samband med köpet av bolaget. Det är därför det heter snabbavveckling, det går helt enkelt snabbt för den som säljer sitt bolag även om själva avvecklingsprocessen tar sin tid.
 5. Kan man snabbavveckla ett aktiebolag själv? Det går inte att snabbavveckla sitt aktiebolag själv. För att kunna avveckla ett bolag måste man vara en godkänd likvidator av Bolagsverket samt inte ingått i bolagets ledning eller ägt aktier i bolaget. Utöver det så innehåller snabbavveckling av aktiebolag en hel del arbete med administration, ekonomi och kontakt med myndigheter såsom Bolagsverket och Skatteverket.
 6. Vad behöver kunden tänka på när affären är avslutad? Det är detta som är bra med snabbavveckling. Kunden behöver endast komma ihåg att deklarera försäljningen av aktierna på sin privata inkomstdeklaration året efter. Allt annat tar vi hand om, eventuella momsdeklarationer och bankkontakter. Det händer ganska så ofta att kunder vars bolag vi har köpt för snabbavveckling kontaktar oss ett år senare för att få hjälp med sin privata deklaration. Hjälper vi till? Självklart, snabbavveckling med oss ska vara snabbt, smidigt och enkelt!
 7. När kan kunden kontakta er för funderingar kring snabbavveckling? Vi får många frågor kring snabbavveckling av aktiebolag, både via telefon och mail. Vårt mål är att svara på alla mejl inom två timmar under kontorstid. Vi vet att en kund som vill snabbavveckla sitt bolag värdesätter att de får svar på sina frågor så snabbt som möjligt. Vår telefon är bemannad på vardagar mellan 9-17, då kan våra kunder ringa och ställa alla frågor de har om snabbavveckling.
 8. Vad händer med mitt bolag när jag har sålt det till er för snabbavveckling? Vi avvecklar alla aktiebolag som vi köper. Snabbavveckling innebär att bolaget inte kommer att finnas kvar. Samtliga bolag avvecklas genom fusion eller likvidation, vi säljer aldrig ett bolag vidare. Snabbavveckling med Citadellet är en trygg affär för dig som säljare.

Här kan du läsa mer om att avveckla bolag »

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!