hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Vilka underlag behövs för att genomföra ett köp vid snabbavveckling?

Vilka underlag behövs för att genomföra ett köp vid snabbavveckling?

När vi kommit till ett läge där vi kommit överens med en säljare som vill avveckla sitt aktiebolag att vi ska köpa deras aktiebolag för snabbavveckling så tar vi fram köpehandlingar i form av ett köpeavtal och en generalfullmakt.

Köpeavtalet signeras av säljaren och köparen. Om det är en privatperson som säljer bolaget blir det han eller hon själv som skriver under och är det ett bolag eller förening som står som säljare så blir det den eller de personer som har firmateckningsrätt som signerar.

Generalfullmakten signeras av den som är firmatecknare i bolaget som vi ska köpa och den använder vi till två saker efter att köpet gått igenom. Det första är att ändra bolaget namn, adress, styrelse etc. hos Bolagsverket och det andra är att avsluta bolagets bankkonto och flytta de pengar som finns där till ett av våra konton. Eftersom vi köper och avvecklar väldigt många bolag varje år genom snabbavveckling skulle det bli ohållbart att behålla alla konton i alla olika banker.

Utöver köpehandlingar så kommer vi att efterfråga en del underlag som rör aktieägaren och föregående och innevarande räkenskapsår. Den information vi behöver från aktieägaren är aktiebok, aktiebrev om sådana finns utfärdade, ID-kopia samt ett kontobevis för säljarens konto dit köpeskillingen ska utbetalas. Vi följer lagen om penningtvätt och behöver vid en kontroll kunna bevisa att det konto dit vi satt in köpeskillingen ägs av samma person som säljer aktierna. Vi efterfrågar därför ett dokument från banken som visar detta. Det kan till exempel vara ett sidhuvud från ett kontoutdrag eller en skärmdump från internetbanken, huvudsaken är att det framgår vilken bank det är, clearing- och kontonummer och vem som är innehavare av kontot. Om säljaren är ett bolag eller en förening så vill vi ha ID- kopior av de som är firmatecknare och signerar avtalet.

Från det förra räkenskapsåret behöver vi en kopia av årsredovisningen, balans- och resultatrapport per senaste bokslutsdatum, stämmoprotokoll, senast utfärdade slutskattsedel, inkomstdeklaration samt en kvittens på att deklarationen är inskickad.

Från den innevarande räkenskapsåret behöver vi en aktuell resultat- och balansrapport, kopior av de avtal, fakturor och kvitton som ligger som underlag för årets verifikationer, ett aktuellt skatte- och bankkontoutdrag som visar alla transaktioner sedan senast bokslutsdatum samt en kopia av kvittensen från senast inlämnade moms- och arbetsgivardeklaration. Om utdelning skett under året som beslutats på en extrastämma så behöver vi en kopia av protokollet från den stämman.

För att slippa tidskrävande manuell bokföring ber vi även om SIE4-filer från både föregående och innevarande räkenskapsår vilket innebär att vi enkelt läser in bokföringen i vårt bokföringsprogram. Att exportera SIE4-filer från sitt bokföringsprogram är en enkel process om bara tar några minuter. Om du har en redovisningsbyrå som har hand om din bokföring så kommer de säkert att kunna hjälpa till med att ta dem de underlag som krävs. De flesta av dem har de redan sparade bland ditt aktiebolags handlingar.

Många av våra kunder som vill avveckla sitt aktiebolag har en hel del frågor. Vi hjälper gärna till på alla sätt vi kan, så om du har några frågor eller om vi kan hjälpa dig på vägen för att ta fram de underlag som krävs för en lyckad snabbavveckling så är det bara att slå oss en signal eller skicka ett mail så hjälper vi dig på bästa möjliga vis.

Att avveckla sitt aktiebolag genom snabbavveckling med oss på Citadellet Bolagsservice är en trygg process. Alla bolag som vi köper för snabbavveckling avvecklas, vi är bolagets slutstation och vi säljer aldrig ett bolag vidare. Om du vill avveckla ett vilande aktiebolag som inte längre fyller någon funktion så maila en resultat- och balansrapport till oss så återkommer vi snabbt med en konkurrenskraftig offert på snabbavveckling.

Quentin text homepage small

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!