hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Vad du bör tänka på när du ska sälja ditt aktiebolag för snabbavveckling?

Att avsluta sitt aktiebolag genom snabbavveckling tycker vi på Citadellet Bolagsservice är det absolut smidigaste sättet att avveckla sitt aktiebolag på.

För att vara trygg med att allt går rätt till är det viktigt att du säkerställer att du säljer ditt aktiebolag till en pålitlig leverantör. Det finns ett antal pålitliga och duktiga leverantörer i Sverige som du kan vända dig till för att sälja ditt aktiebolag. De seriösa aktörerna har alla mer eller mindre samma process. Kortfattat ser denna ut så här:

  1. Du får en offert för snabbavveckling av ditt aktiebolag.
  2. När du accepterar offerten så mailar leverantören över avtal, generalfullmakt och en lista med material som köparen behöver för att kunna ta över bolaget till dig. Den här listan innehåller ett antal handlingar, du kan se hur listan vi på Citadellet Bolagsservice AB efterfrågar ser ut här. Listan är liknande hos samtliga leverantörer.
  3. Du samlar ihop det efterfrågade materialet och skickar det till leverantören tillsammans med påskrivet köpeavtal och generalfullmakt.
  4. Leverantören betalar ut köpeskillingen för ditt bolag till ditt privata konto.
  5. Leverantören sätter bolaget i frivillig likvidation och sköter hela likvidationsprocessen.

Leverantören kommer efter det här, när denne tecknar och ansvarar för ditt sålda bolag, att avsluta bolagets konto.

Att jämföra offerter mellan olika aktörer är positivt, det är också viktigt att man känner sig nöjd och trygg i sin dialog med leverantören. När du ska sälja ditt aktiebolag så är det viktigt att det hamnar i trygga händer så att det inte blir negativa konsekvenser för dig i ett senare skede. Välj därför din leverantör med omsorg.

Här kommer tips på tre saker du bör uppmärksamma innan du accepterar att gå vidare med en leverantör:

  1. Hur länge har bolaget funnits som leverantören verkar i? Hur ser dess styrelse ut? Eget kapital?
  2. Vem/vilka är leverantörens likvidator? Kolla upp likvidatorn i allabolag.se och säkerställ att det ser bra ut. Det är vanligt att en likvidator sitter i mer än hundra bolag, det är ett positivt tecken. Så här ser det exempelvis ut när man tittar närmare på en av våra likvidatorer, Torbjörn. Klicka sedan på ”sök även bland inaktiva bolag”, där bör det framgå ett betydligt större antal bolag samt att dessa bolag är inaktiva och ”likvidation avslutad”.
  3. Låter priset för bra för att vara sant? Att avveckla ett aktiebolag är en process som tar 7-9 månader för köparen och innebär en hel del arbete. Avgifterna som köparen måste betala till Bolagsverket för att göra de ändringar som krävs är närmare 2.000 kr. Därutöver ska köparen bekosta löpande bokföring, bokslut och årsredovisning, skalbolagsdeklaration, inkomstdeklaration och likvidatorns slutredovisning till Bolagsverket.

Vi på Citadellet Bolagsservice tar våra åtaganden på stort allvar, varje kund och deras upplevelse av sin kontakt med oss som företag är viktig. Om du har några funderingar är du alltid välkommen att slå oss en signal på kontoret, skicka oss ett mail eller nå oss på chatten här på hemsidan som är bemannad vardagar 09.00-17.00.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!