hero-banner

Avveckla aktiebolag - Sälj bolaget till oss för snabbavveckling!

LÄS MER

Vilande Aktiebolag - Dags att avveckla?

Ett aktiebolag som inte bedriver någon verksamhet kallas för ett vilande aktiebolag. Att ha ett vilande aktiebolag som du inte har en plan för att, inom snar framtid bedriva verksamhet i, är onödigt tycker vi på Citadellet Bolagsservice AB. Då är det bättre att avveckla aktiebolaget genom snabbavveckling. Skulle behovet av ett aktiebolag uppstå längre fram så är det enkelt att köpa ett nytt lagerbolag och därmed vara ”på benen” igen redan samma dag.

Ett vilande aktiebolag kräver arbete och kostar ganska mycket även om det inte bedrivs någon verksamhet. Om bolaget är vilande så sker det alltid ett fåtal transaktioner som måste bokföras, bokslut måste göras, det kanske finns en revisor som kostar pengar och årsredovisningar och inkomstdeklarationer måste lämnas in till berörda instanser.

När det gäller vilka myndigheter som påverkas av att aktiebolaget är vilande så är det Bolagsverket och Skatteverket. Bolagsverket ser till att alla aktiebolag följer gällande regelverk, detta måste ske oavsett om bolaget är vilande eller inte. Årsredovisning måste upprättas senast 6 månader efter utgången av räkenskapsåret och skickas till Bolagsverket senast ytterligare en månad senare. Om detta inte sker så påförs bolaget förseningsavgift med 5.000 kr. Vid ytterligare förseningar ökar avgifterna mycket.

Skatteverket har ett ännu större intresse än Bolagsverket när det gäller driften av bolaget och dess omsättning. Om Skatteverket uppfattar bolaget som vilande så finns det en risk att de drar tillbaka bolagets F-skatt. Om inte inkomstdeklaration lämnas i tid påförs bolaget 6.250 kr i förseningsavgift. Vid ytterligare förseningar ökar avgifterna även här med mycket.
Det kan alltså vara dyrbart att ha ett vilande bolag i värsta fall.

Om du har funderingar på att avveckla ditt vilande aktiebolag så tveka inte att höra av dig till oss. Vi har ett mycket attraktivt erbjudande och köper vilande aktiebolag på daglig basis som vi sedan avvecklar genom snabbavveckling.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Avveckla Ditt Aktiebolag idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på snabbavveckling av aktiebolag. Vi återkommer med en kostnadsfri offert inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!