hero-banner

Lagerbolag – Det enkla sättet att starta aktiebolag!

LÄS MER

Starta aktiebolag

Starta aktiebolag

Vi får ofta frågan om hur man så snabbt som möjligt kan starta ett aktiebolag eller komma igång med verksamhet i ett eget aktiebolag. Man har kanske fått ett erbjudande om ett uppdrag där kravet är att kunna fakturera från ett eget bolag och du har kommit fram till att ett aktiebolag är den bolagsform som passar dig bäst. Det finns då några olika alternativ att välja på:

  • Starta ett eget aktiebolag via Verksamt
  • Köpa ett befintligt bolag som bedrivit verksamhet tidigare
  • Köpa ett lagerbolag

För att kunna fakturera för jobb i bolaget så snabbt som möjligt så kan alternativet att köpa ett befintligt bolag vid första anblicken se ut att vara den enklaste lösningen. Bolaget har då ofta redan ett bankkonto och är registrerat för F-skatt.

Det man bör ha i åtanke när man överväger att köpa ett aktiebolag med historik är att det alltid innebär ett risktagande när man köper ett bolag som någon annan tidigare har bedrivit verksamhet i. Har bolaget skulder som du inte fått vetskap om och som inte ännu syns? Finns det tidigare kunder som är missnöjda med utförda arbeten som kommer att höra av sig och kräva ersättning av bolaget? Kommer banken som bolaget har konton i att godkänna och acceptera den nya styrelsen och den nya ägaren? För att undvika att hamna i en tråkig situation är vår rekommendation att i stället köpa ett lagerbolag. Att köpa ett lagerbolag, dvs ett bolag utan historik är ett betydligt tryggare alternativ.

Ett lagerbolag är ett aktiebolag som är startat endast i syfte att säljas vidare till någon som vill snabbt vill komma igång och bedriva verksamhet i ett eget aktiebolag. De lagerbolag som vi säljer har ingen historik eftersom ingen verksamhet har bedrivits i lagerbolaget. Många undrar om vi har bolag som redan är registrerade för F-skatt men det är dessvärre inte möjligt, eftersom man vid ansökan om F-skatt måste ange vilken verksamhet som bolaget ska bedriva och det vet vi ju först efter att vi fått in beställningen av lagerbolaget.

När du beställt ditt lagerbolag av oss så återkommer vi med bank- och bolagshandlingar för det aktuella lagerbolaget inom två timmar, förutsatt att beställningen av lagerbolaget sker under kontorstid. Det innebär att kunden får alla de handlingar som behövs för att gå till banken och öppna ett konto i bolagets namn och sätta in aktiekapitalet (även registreringsbeviset på det aktuella lagerbolaget) samt de handlingar rörande lagerbolaget som behöver skrivas under av de nya ägarna/styrelsen. Banken utfärdar då ett så kallat likvid- eller bankintyg som visar att bolagets aktiekapital är insatt.

Om du startar ett bolag själv via Verksamt så behöver du först avvakta deras handläggning innan du får ett organisationsnummer och kan gå till banken. Handläggningstiden beror på hur många ärenden Bolagsverket får in och kan variera mellan 5 och 50 arbetsdagar.

Starta aktiebolag snabbt genom att köpa ett lagerbolag.
Starta aktiebolag snabbt genom att köpa ett lagerbolag.

När du köper ditt lagerbolag av oss så kan du välja att signera bolagshandlingarna med mobilt bank-ID, de flesta av våra kunder väljer att skriva under handlingarna som rör lagerbolaget digitalt då detta spar tid. När bolagshandlingarna rörande lagerbolaget är signerade och vi har fått bankintyget och ett kvitto på att vår faktura är betald signerar vi avtalet som sista part.

Lagerbolaget är nu ditt och under tiden Bolagsverket handlägger ombildningen av lagerbolaget och registrerar den nya styrelsen, företagsnamn, adress osv så får du en generalfullmakt av oss som ger dig teckningsrätt för bolaget. Nu kan du företräda bolaget och ingå avtal för bolagets räkning, exempelvis signera hyreskontrakt, elavtal och starta företagsabonnemang.

Vill du ha vår hjälp med att ansöka om F-skatt, moms- och arbetsgivarregistrering i samband med att du beställer ditt lagerbolag, så klickar du bara i det tillvalet i beställningsformuläret. Det går även att välja andra tilläggstjänster för ditt lagerbolag, exempelvis att vi handlägger registreringen av verklig huvudman, vilket Bolagsverket kräver ska ske inom fyra veckor. De flesta kunder som beställer ett lagerbolag väljer tillvalen verklig huvudman och hjälp med att upprätta F-skattansökan.

Att köpa ett lagerbolag av oss är enkelt och tryggt. Du fyller bara i beställningsformuläret här på vår hemsida. I beställningsformuläret fyller du i uppgifter om hur du vill att bolaget skall se ut. Vem som skall sitta i styrelsen, vad bolaget skall ha för adress och hur verksamhetsbeskrivningen skall formuleras. Det är ett enkelt formulär och skulle det uppstå några frågor längs vägen så är det bara att slå oss en signal så hjälper vi dig gärna vidare. Vi har alltid personal på kontoret redo att svara på frågor om lagerbolag på vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00.

Vår ambition är att det skall vara prisvärt, enkelt och smidigt att köpa ett lagerbolag av oss på Citadellet Bolagsservice!

Snabbt, enkelt och tryggt!

Köp ditt lagerbolag av oss idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på våra lagerbolag. Vi kan ha ditt nya bolag klart inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!