hero-banner

Lagerbolag – Det enkla sättet att starta aktiebolag!

LÄS MER

Aktiebolag - är du redo?

Många drömmer om att bli egna företagare, att vara herre över sin egen tid, att bygga upp en egen verksamhet och skapa något som ger ekonomisk frihet. Om det bor en liten entreprenör med en bra idé i dig och du har en dragningskraft mot att ta steget som egen företagare så är det bara att gratulera. Tänk dock på att skynda långsamt. Innan du ens kommer till stadiet att starta ett eget aktiebolag alternativt köpa ett lagerbolag så finns det väldigt många saker som du kan göra för att ”kratta i manegen” så att du säkerställer att du verkligen kommer att lyckas med dina mål och ditt företag. Att driva ett eget företag är en utmaning som man bör ta sig an med stor ödmjukhet. Allt för ofta hamnar entreprenörer som har bråttom ut på marknaden, för att realisera sin dröm som företagare och förädla det egna bolaget i trångmål. Sannolikt på grund av bristfällig praktisk planering kombinerat med dålig exekvering.

Att registrera ett bolag bör inte alltid vara steg ett

linda porseryd stor 0

"Att köpa ett lagerbolag är en snabb start, men det finns många viktiga saker att ta hänsyn till innan man når det steget när man startar upp."

- Linda - arbetar med lagerbolag

Att köpa ett lagerbolag eller bilda ett aktiebolag själv är något som många företagare verkställer först, de låter detta vara det första steget i sin inledande karriär som entreprenör. Kanske är det tanken på att kunna säga ”jag har ett eget företag” som lockar, för visst ligger det fint i munnen på den som har ett hjärta som bultar för affärer? Tänk på att det är väldigt många aktiebolag som läggs ner varje dag, en del av dem går i konkurs, vissa av dem avvecklas av andra orsaker. En sak som många av dem har gemensamt är dock att dessa aktiebolag startades av någon som hade en vision om att skapa något, precis som du själv. En vision som någonstans längs vägen gick i stöpet. Det kostar idag minst 25.000 kr att dra igång ett eget aktiebolag, det är en respektabel summa men samtidigt ett belopp som de flesta klarar att spara ihop till över tid om de besitter målmedvetenhet. För att undvika att ditt aktiebolag blir ett av de bolag som slutar på ”bolagsskroten” så finns det flera hinder som du kan och bör undanröja längs vägen. Här kommer några råd som du kan ha i åtanke innan du trycker på ”startknappen”. Kom ihåg, skynda långsamt – när du väl är redo så kan du ha ett lagerbolag inom loppet av ett par timmar, ett lagerbolag är ett aktiebolag som är oanvänt men redo att börja tjäna sitt syfte.

Har du gjort det här?

Affärsplan och budget

Du måste självklart ha en tydlig strategi kring ditt aktiebolag. Du måste bryta ner strategin i olika mål och koppla dessa till en budget. Vad ska bolaget göra? Hur ska det göra det? Gör ingen drömkalkyl, den kommer med stor sannolikhet inte att bli verklighet. Igångsättandet av bolaget är troligtvis det viktigaste momentet i bolagets livstid, man kan inte bygga ett bolag på en dålig grund, det är här du sätter ribban. Du får inte misslyckas med din start!

Undersök marknaden, lär känna dina konkurrenter

Vad gör dina konkurrenter? Ha koll på dina konkurrenter, se till att du är riktigt säker på vad du kan göra bättre än vad de kan. Glöm inte bort att de har en fördel gentemot dig, de har redan tagit sig förbi ”startgropen” och därmed lyckats med första steget. Gör en gedigen marknadsanalys!

Redovisning

Redovisning och administration är i princip alla företagares akilleshäl. Som företagare vill man låta entreprenören inom sig bana vägen framåt, det är lätt att se redovisning och administration som tråkigt och onödigt, likt fotbojor som håller farten framåt nere. Redovisning och administration må vara tråkigt, men onödigt är det inte. Sköt det rätt från början och det kommer att bli ett viktigt styrinstrument längs vägen mot framgång. Om du inte sköter det från början så riskerar det att sänka dig längre fram, oavsett hur bra start du har fått. Att driva ett aktiebolag innebär ansvar. Till att börja med är det bästa rådet att du allierar dig med en effektiv Redovisningsbyrå, dvs en byrå som tar hand det administrativa. Om din tid i början när du har startat ditt företag inte är viktigare än att sköta redovisning och administration åt ditt eget bolag så bör du ställa dig själv frågan om du har en affärsplan som håller och tillräckligt med startkapital? Låt någon som kan det sköta din redovisning och fokusera på din kärnverksamhet, längre fram när affärerna blomstrar så kommer ditt bolag kanske ha en egen avdelning som förvaltar din koncerns ekonomiska förehavanden. Om du vill ha tips på en bra redovisningsbyrå i din närhet så kan du fråga oss, vi har en etablerad kontakt med redovisningsbyråer över hela Sverige.

Försäljning och likviditet

Se till att du har en riktigt bra strategi för hur ditt aktiebolag ska tjäna pengar. Siffror i ett Excelark är en sak, pengar på banken en annan. Bryt ner de kanaler du har identifierat enligt din affärsplan och skräddarsy en strategi för varje kanal. När du känner dig säker på punkterna ovan har du sannolikt en bra förutsättning att starta och växa ditt aktiebolag. Du har då kontroll på flera av de viktigaste faktorerna och går redan på ettans växel.

Snabbt, enkelt och tryggt!

Köp ditt lagerbolag av oss idag!

Vi har ett marknadsledande erbjudande på våra lagerbolag. Vi kan ha ditt nya bolag klart inom 2 timmar!

man and women

AVVECKLA AKTIEBOLAG

Sälj ditt bolag till oss för snabbavveckling till marknadsledande villkor!

KONTAKTA OSS

Citadellet Bolagsservice AB
Strandgatan 7, 185 32 Vaxholm

Tel: 08-23 01 23   [email protected]

KÖPA LAGERBOLAG

Starta bolag med våra lagerbolag på 2 tim till marknadens bästa erbjudande!